Online adverteren is niet meer weg te denken uit het digitale tijdperk. Alleen het is de kunst om het op de juiste manier aan te pakken. Hoe bouw je bijvoorbeeld een goede mailfunnel? Hoe zet je advertenties in? En bovenal wat past er bij jouw bedrijf? Er bestaan verschillende methodes om online adverteren op een strategische manier aan te pakken. In deze blog worden ze op een rijtje gezet. Lees snel verder!

Adverteren op internet

Wellicht komt het je al bekend voor en zie je zelf ook regelmatig een advertentie staan op de bovenste pagina verschijnen als je iets opzoekt in Google. Doordat de advertentie iets te maken heeft met de zoekwoorden die je hebt ingetypt, ben je eerder geneigd om ook daadwerkelijk de advertentie aan te klikken. Hierdoor wordt er meer verkeer naar de website toe geleid. Een andere manier om online te adverteren is door advertenties te plaats op social media. Denk bijvoorbeeld aan Facebook en Instagram maar ook LinkedIn maakt gebruik van advertenties. Wat erg handig is aan deze manier van adverteren is dat je heel specifiek je doelgroep kunt bereiken. Dit komt omdat je bij het maken van de advertentie kunt instellen wie je precies wilt bereiken.

Online adverteren met een pop-up of via een blog

Pop-ups op een website zijn een ergernis van velen, toch is het een effectieve manier om online te adverteren. Zo kun je bijvoorbeeld een pop-up op je website plaatsen waarbij potentiële klanten zich kunnen inschrijven voor je nieuwsbrief. Op die manier komen ze in je mailfunnel terecht en kun je ze meer vertellen over de diensten die je levert. Een andere manier van adverteren is via blogs. Het is een minder opvallende manier omdat blogs niet de meest voor de hand liggende platforms zijn om te adverteren. Toch is het een hele goede manier om meer clicks naar je website te krijgen. Als je een bepaalde influencer een product laat reviewen bereikt hij/zij daar veel volgers mee. Deze volgers raken dan als het goed is ook geïnspireerd en nemen een kijkje op je website.

Aanvullende tips over online adverteren

Hierboven zijn een aantal manieren besproken over hoe je online adverteren kunt aanpakken. Om zo efficiënt mogelijk te adverteren is het belangrijk om altijd het doel van je advertenties in gedachten te houden. Verder is het van belang om het design van je advertentie goed in orde te hebben. Hiermee trek je echt de aandacht van potentiële klanten.