Mijn vriend en ik zitten ons af te vragen of we er goed aan hebben gedaan, om een huis te komen zonder makelaar. De overdracht is goed gegaan, alleen er is geen keuring van het huis geweest. Gelukkig wel onder voorbehoud. Daarom hebben we een expert erbij gehaald. Hij neemt ons mee door alle kijkjes en gaatjes van het huis. Uiteindelijk bleek dit geen goed idee te zijn. Zal er dan toch een hoge prijs uitkomen?

Verschillende meningen

Je bent het niet altijd eens met elkaar, over bijvoorbeeld wat je gaat eten in de avond of welke kleur op de muur mooier is. Mijn vriend en ik willen allebei compleet iets anders. Hij wil een laminaat all in en ik wil een gietvloer. Er zijn keuzes die gemaakt moeten worden. Ondertussen is onze expert druk bezig met het checken van het huis. Zodra we groen licht krijgen, kunnen we aan de slag met de verbouwing.

Wat er allemaal gaat gebeuren

Het is duidelijk dat er verbouwd gaat worden, maar wat gaat er precies verbouwd worden? We hebben in de tussentijd bij een keukenboer een gloednieuwe keuken uitgezocht. De keuken heeft een zwart marmerenblad en houten kasten. Dit wilde ik al van kinds af aan. Mijn vriend mocht kiezen wat voor tegels er in de keuken kwamen te liggen. Zo kom je toch tot een compromis.

De badkamer wordt ook aangepakt. Hier kijk ik het meest naar uit. Vorig jaar zijn wij op vakantie geweest naar Bali en dit heeft indruk gemaakt. Ik wilde eigenlijk niet meer weg, dus wilde we de badkamer een Balinese stijl geven. Het lijkt dan ook een beetje alsof je in de spa loopt.

We komen er wel uit  

Nadat de expert klaar was met de checks, kwam er even een besefmoment. We hebben een huis gekocht, zonder een check uit te voeren. Uiteindelijk bleek dat er aan 20.000 euro vervangen moest worden. Dit hadden wij natuurlijk niet voorzien in ons budget. Gelukkig wil de vorige eigenaar ons tegemoet komen en de helft betalen. Zo is het voor ons toch nog goed uitgepakt.

Laat de verbouwing maar beginnen

We hebben officieel groen licht gekregen. Er mag gesloopt worden! Iedereen helpt mee, van familie tot vrienden. Zo besparen wij ook in de kosten. Ze helpen mee om de oude keuken eruit te halen en de badkamer. Over vijf weken kan er al geleverd worden. Ik kan niet wachten tot ik in mijn Balinese bad heerlijk tot rust kan komen.